Stad organiseert fietstochten om plus- en minpunten bloot te leggen

Schepenen Patrick Princen en Alexander Vandersmissen begeleiden de fietstochten. Foto: Stad Mechelen

Stad organiseert fietstochten om plus- en minpunten bloot te leggen

Print
Mechelen -

Het stadsbestuur nodigt Mechelaars deze zomer uit om deel te nemen aan fietstochten. Zij worden uitgenodigd om in de stad de plus- en minpunten voor fietsers mee in kaart te brengen.

Uitgroeien tot dé fietsstad van Vlaanderen is een van de grote ambities van het stadsbestuur van Vld-Groen-m+. Om dat te bereiken, is er nog flink wat werk aan de winkel. Eind april gingen meer dan 150 inwoners al in debat over dat speerpunt. Het leverde veel constructieve ideeën op.

De kick-off krijgt nu een vervolg door fietstochten in Mechelen-Zuid en in Mechelen-Noord. “Tijdens deze tochten willen we samen met de Mechelaar ontdekken hoe we van Mechelen nog meer een échte fietsstad kunnen maken. Door samen op onze fiets te springen, krijgen we de kans om te ondervinden waar het fietsen al vlot loopt en waar er werk aan de winkel”, zegt Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

“De terreinkennis van de gebruikers is hierbij waardevol. We hechten veel belang aan de vragen en suggesties die de Mechelaar aan de stad doorgeeft”, stelt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), als eerste schepen bevoegd voor het openbaar domein.

De fietstochten van een kleine tien kilometer starten en eindigen telkens aan het stadhuis. Op zaterdag 29 juni van 15 tot 17u en op woensdag 21 augustus van 16 tot 18u wordt Mechelen-Zuid aangedaan. Op woensdag 3 juli van 16 tot 18u en op zaterdag 31 augustus van 14 tot 16u wordt er gefietst in Mechelen-Noord.

makers.mechelen.be

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio