© rdb

Plastic zak met explosieven gevonden op sporen: verdachte opgepakt

Alle treinverkeer op de spoorlijn tussen Asse en Jette, en op de lijn tussen Jette en Ternat is donderdagnamiddag onderbroken. Langs het spoor werd een kleine hoeveelheid explosieven gevonden. De politie heeft een verdachte kunnen oppakken.

jvh

Het spoorverkeer op de lijnen tussen Jette en Ternat en Jette en Asse is donderdag sinds 12.30 uur onderbroken. De lokale politie Brussel West vond aan de Tentoonstellingslaan in Jette, vlakbij de spoorwegbrug, een verdachte plastic zak die een kleine hoeveelheid explosieven bevatte. De ontmijningsdienst van het leger, DOVO, zal de tas nu laten ontploffen.

In het kader van een lopend gerechtelijk onderzoek was de recherche van de politie Brussel West donderdagmiddag bezig met een zoekactie in de omgeving van het Laerbeekbos en het is tijdens die zoekactie dat aan de spoorwegbrug boven de Tentoonstellingslaan de verdachte zak werd aangetroffen.

“We hebben meteen een veiligheidszone ingesteld en DOVO verwittigd”, zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. “Zij hebben vastgesteld dat de zak een kleine hoeveelheid explosieven bevatte en gaan die nu gecontroleerd laten ontploffen. Eenmaal dat gebeurd is, zullen onze ploegen het verdere onderzoek doen.”

Verdachte

Ondertussen heeft de politie één verdachte kunnen oppakken. Dat bevestigt het parket van Brussel. De man zal vanavond verhoord worden. Maar meer informatie over zijn motieven is er voorlopig nog niet. Er wordt niet uitgegaan van een terroristisch oogmerk. Het parket zal morgen voormiddag een persconferentie geven om meer uitleg te geven over de zaak.