Thomas Cook stopt met aanbieden van skivakanties

Foto: Thomas Cook

Vakantie

Thomas Cook stopt met aanbieden van skivakanties

Print

Thomas Cook biedt niet langer skivakanties aan, zo schrijft Het Laatste Nieuws donderdag en het nieuws wordt bevestigd door woordvoerster Leen Segers. Het gaat volgens haar om een strategische beslissing die enkele maanden geleden werd genomen, omdat het bedrijf zich wil focussen op waar het goed in is.

De corebusiness van Thomas Cook bestaat volgens Segers uit vliegvakanties, exotische reizen, cruises en inspiratiereizen begeleid door eigen personeel. Klanten kunnen er verblijven in de eigen hotels en resorts van Thomas Cook, en hebben een reisleider ter beschikking die hen kan helpen bij eventuele problemen. “Je kan alles beter opvolgen en ervoor zorgen dat het voor de klant zo goed mogelijk is”, aldus Segers. Bij skivakanties zijn er volgens haar meer externe factoren die je niet in de hand hebt, zoals de sneeuwval en het al dan niet samenvallen van schoolvakanties met andere landen, waardoor de prijzen de hoogte ingaan.

“Geen trend”

Pierre Fivet, woordvoerder van de Association of Belgian Travel Organisers, de sectorvereniging van de touroperators, wil geen commentaar geven op wat hij een “interne beslissing” van Thomas Cook noemt, maar verzekert dat skivakanties in België niet minder aantrekkelijk zijn geworden voor touroperators. “Veel van onze leden zijn daar zeer actief in”, klinkt het. Volgens hem kunnen touroperators bij skivakanties toegevoegde waarde bieden omdat ze het volledige pakket kunnen aanbieden, met inbegrip van bijvoorbeeld vervoer, skipassen en -materiaal.

TUI volgt niet

Bij touroperator TUI klinkt het donderdag dat skivakanties nog altijd een belangrijk onderdeel uitmaken van zijn aanbod. “Het is een feit dat er een paar moeilijke jaren geweest zijn omdat de sneeuwzekerheid niet heel de winter door kon worden gegarandeerd, maar sinds twee jaar merken we dat de skivakantie absoluut nog haar fans heeft”, zegt woordvoerder Piet Demeyere. TUI merkt wel dat mensen steeds vaker voor een shortski kiezen, waar de organisatie op inspeelt door vluchten naar bijvoorbeeld het Oostenrijkse Innsbruck op vrijdag te laten vertrekken en op maandag weer te laten terugkeren.

NIET TE MISSEN