Vrijbroekpark legt kunstgrasvelden aan voor tennissers

Drie van de zes tennisvelden werden in kunstgras aangelegd. Foto: Provincie Antwerpen

Vrijbroekpark legt kunstgrasvelden aan voor tennissers

Print
Mechelen -

Tennissers kunnen in het Mechelse Vrijbroekpark hun sport voortaan ook beoefenen op kunstgrasvelden. De provincie Antwerpen liet er drie aanleggen.

In het provinciaal groendomein zijn er opnieuw zes tennisvelden. Vooral scholen en organisaties maken er gebruik van, maar ook particulieren kunnen er van eind april tot eind september elke dag van 9 tot 22u een veld huren voor een partijtje tennis. Door de investering in kunstgrasvelden kunnen ze dat ook langer omdat ze extra gedraineerd worden en minder onderhoud vragen.

Na een regenbui kunnen tennissers hun spel sneller hervatten. Bovendien vragen zulke terreinen geen water, waardoor ze bij droogte open kunnen blijven terwijl de terreinen met gravel moeten sluiten. “We stellen vanaf nu minder kinderen teleur, want ook bij slechter weer kan hun sportdag of tenniskamp gewoon plaatsvinden”, zegt bevoegd gedeputeerde Jan De Haes (N-VA).

Nog een voordeel is dat er in de nieuwe velden een regenwatercollector zit. Dat water is handig om de nieuwe aanplantingen in het park mee te besproeien.

www.vrijbroekpark.be

Vrijbroekpark legt kunstgrasvelden aan voor tennissers
Vooral scholen en organisaties maken gebruik van de tennisvelden. Foto: Provincie Antwerpen
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio