Brand in villa legt kwekerij met 500 cannabisplanten bloot

De brandschade aan het dak is nog duidelijk zichtbaar. Foto: Ronny Van den Ackerveken

Brand in villa legt kwekerij met 500 cannabisplanten bloot

Print
Beerse / Vlimmeren -

Bij een brand in een villa op de Antwerpseweg in Vlimmeren (Beerse) is de brandweer woensdagavond op een cannabisplantage gestoten. De brand is waarschijnlijk ontstaan onder het dak, maar is nooit echt uitgeslagen.

Een agent in burger die woensdagavond even na 20u het huis passeerde, merkte de rook op en heeft de brandweer verwittigd. Er kwam iemand naar buiten gelopen en vluchtte weg, die persoon is nog niet gevonden. De agent checkte of er mensen in nood waren, maar dat bleek niet het geval. Er waren geen andere personen in het huis aanwezig. Niemand raakte gewond.

Toen de brandweer het huis binnenging, deden de pompiers de opmerkelijke ontdekking op de bovenverdieping. Volgens het Antwerpse parket gaat het om zo’n 550 volwassen planten. “De oorzaak ligt bij de installatie van de kwekerij”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

De eigenaar van het gebouw verhuurt het huis al 20 jaar, de laatste vijf jaar aan een Nederlander die altijd stipt zijn huur betaalde. Wel was er volgens de huisbaas zelden beweging in het huis. Of de huurder ook de uitbater van de plantage was, moet verder onderzoek uitwijzen. “Op dit ogenblik zijn er geen arrestaties. Het onderzoek wordt volop verder gevoerd door de recherche van politiezone Turnhout”, zegt Aerts.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio