© Photo News

Code oranje in de provincie Antwerpen

Een onweer dat woensdagochtend over het westen van het land trok, heeft weinig schade veroorzaakt, maar het KMI verwacht in de namiddag en ’s avonds opnieuw hevig onweer. Daarom geldt er in heel Vlaanderen code oranje. Enkel aan de kust blijft code geel van kracht.

Na het onweer woensdagochtend werd het in de loop van de dag nog vrij warm. Na de middag trekken er vanaf het westen echter opnieuw onweersbuien over ons land. Dat onweer zou vanuit Frankrijk noordoostwaarts over ons land trekken. De hevigste onweders zouden het westen en het centrum van het land aandoen.

Omdat daarbij lokaal flink wat regen met mogelijk zelfs hagel kan vallen, en omdat er tijdens de onweersbuien gevaar is voor fikse windstoten, kondigde het KMI in alle Vlaamse provincies code geel af, in Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant is dat zelfs later op de dag opgetrokken naar code oranje.

Het noodnummer 1722 wordt ook geactiveerd. Dat is enkel voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. “Het is niet uitgesloten dat ook andere provincies naar code oranje evolueren”, zo luidt het.

© BFM

Nu in het nieuws