© Photo News

Nederlanders investeren 200 miljoen euro in Antwerpse haven en beloven tot 40 jobs te creëren

Het Nederlandse bedrijf Standic investeert 200 miljoen euro in de Antwerpse haven. Standic gaat tegen begin 2021 op Rechteroever, vlakbij de Noordkasteelbrug, een opslagterminal voor chemische producten bouwen.

CWil

“We gaan op langere termijn 25 à 40 mensen in Antwerpen aanwerven”, zegt Paul Voogt, commercieel directeur bij Standic. “Het eerste deel van onze terminal zal in het eerste kwartaal van 2021 klaar zijn. Tegen dan zullen we onze eerste tien of vijftien mensen aanwerven. Het gaat om operationele mensen, die er voor zorgen dat de chemische producten vanop schepen via slangen veilig in onze terminal worden opgeslagen.”

De grootte van de opslagtanks zal variëren van 500 tot 3500 vierkante meter. Standic heeft al een opslagterminal in de Nederlandse stad Dordrecht. “We hebben een tekort aan plaats, en wilden daarom al lang uitbreiden”, zegt Paul Voogt. “We hebben al lang een voorkeur voor de Antwerpse haven, omdat daar veel chemiebedrijven zijn en omdat die haven een uitstekende ligging heeft. Maar het heeft ons vier jaar gekost om aan een concessie te geraken, omdat er in de Antwerpse haven weinig ruimte op overschot is.”

MEER OVER Haven Antwerpen