Vliegtuigje neergestort langs E40

Print

Video: Michiel Munten/twitter

In Walshoutem, een deelgemeente van Landen is woensdagnamiddag langs de E40 richting Luik een sportvliegtuigje neergestort. Dat wordt bevestigd door de brandweer van Landen.

Er zouden twee personen gewond geraakt zijn, maar over hun juiste toestand zijn er nog geen details bekend. Toen de brandweer arriveerde, zaten de twee betrokkenen niet meer in het vliegtuigje. Zij werden afgevoerd naar het ziekenhuis van Gasthuisberg. Verschillende automobilisten stopten langs de weg, waardoor op de E40 twee rijstroken versperd zijn in de richting van Luik. Het vliegtuigje brandde volledig uit en ligt nog langs de autosnelweg.

De twee waren opgestegen op het vliegveld van Avernas-le-Bauduin net over de taalgrens. Toen het toestel motorproblemen kreeg, probeerde de piloot nog een noodlanding uit te voeren naast de snelweg, maar daar crashte het. Beide inzittenden overleefden de klap, maar zouden daarbij wel gewond geraakt zijn. Voorbijrijdende automobilisten en de toegesnelde brandweer konden het brandende vliegtuig blussen.

Volgens de politie gaat het om een instructeur uit Oud-Heverlee uit 1956 en een leerling uit Leuven uit 1961.

Naast de E40 liggen ook sporen. Het ongeval heeft echter geen impact op het spoorverkeer, aldus een woordvoerder van spoorinfrastructuur Infrabel.

Nu in het nieuws