79 auto’s gecontroleerd: 20.000 euro aan openstaande boetes

Archiefbeeld. Foto: BELGA

79 auto’s gecontroleerd: 20.000 euro aan openstaande boetes

Print
Antwerpen / Deurne -

Bij een actie van de Antwerpse politie in Deurne, in samenwerking met de douane, zijn dinsdag 79 bestuurders gecontroleerd. Zes van hen hadden samengeteld een kleine 20.000 euro aan openstaande boetes staan. Drie van hen konden meteen betalen, drie anderen zijn hun auto kwijt.

De politie controleerde aan de Van Strijdoncklaan en de Bisschoppenhoflaan. Telkens werden de boorddocumenten gecontroleerd, en werden de inzittenden aan een alcoholtest onderworpen.

“De douane vond bij de 79 gecontroleerde wagens zes voertuigen die samen voor 19.824 euro aan openstaande penale boetes hadden open staan”, zegt de Antwerpse politie in een persbericht. “Drie voertuigen konden meteen betalen. Drie andere auto’s werden om die reden getakeld. Twee andere voertuigen werden in beslag genomen omdat ze niet verzekerd waren. De keuring van drie voertuigen was vervallen. De bestuurders werden door de politie naar de technische keuring begeleid waar ze een rode kaart in ontvangst mochten nemen.”

Een bestuurder kreeg een pv omdat hij niet in orde was met de inschrijving. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs. Twee kinderen droegen de veiligheidsgordel niet op de achterbank. De ouders kregen daar een proces-verbaal voor.

Er werd één mindervalidekaart ingehouden en één iemand had een verboden wapen op zak. Tot slot werd er nog één iemand bekeurd omwille van een vervallen brandblusser.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio