Wegpiraat onder invloed onderschept tijdens controleactie tegen asociaal rijgedrag

Archiefbeeld. Foto: Politiezone Antwerpen

Wegpiraat onder invloed onderschept tijdens controleactie tegen asociaal rijgedrag

Print
Antwerpen / Deurne -

Tijdens een controleactie gericht tegen asociaal rijgedrag heeft de Antwerpse politie dinsdag een gevaarlijke bestuurder aan de kant gezet die onder invloed bleek van drank en drugs. Hij is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt.

De actie van de verkeerspolitie luistert naar de naam REGO en is gericht tegen asociaal rijgedrag. Een bestuurder die daar voor de ogen van de politie een demonstratie van gaf, liep staalhard tegen de lamp.

“Net na een controle aan de Ruggeveldlaan hoorde een van de anonieme patrouilles een auto met gierende banden vertrekken”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. “Geschrokken omstaanders wezen het voertuig na, waardoor onze mensen het voertuig iets verderop aan de Venneborglaan konden opmerken.”

De inspecteurs zagen hoe de bestuurder vanaf de rotonde aan de Alfons Schneiderlaan zijn snelheid aanzienlijk opdreef. “De auto draaide, opnieuw met gierende banden, de Paulus Beyestraat in. Zonder twijfel maakte de bestuurder daarbij gebruik van de handrem om het manoeuvre uit te voeren”, zegt Bruyns. “Op 50 meter van een school draaide de man zijn auto om en vertrok hij opnieuw al slippend en rakelings langs het anonieme politievoertuig.”

Wat verder is de bestuurder gestopt. “Hij legde een positieve ademtest én drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingehouden.”

Bumperklever

Tijdens de controleactie werden nog verschillende overtredingen vastgesteld. “Elf voertuigen reden tegen de rijrichting in”, zegt vertelt Bruyns. “Achttien bestuurders waren aan het gsm’en terwijl ze aan het rijden waren. Vier bestuurders negeerden het rode verkeerslicht.”

Aan de Luitenant Lippenslaan werd een motorfiets opgemerkt die met een onaangepaste snelheid tussen het andere verkeer door laveerde. “Hij spoorde andere bestuurders ook aan om sneller te gaan rijden door te gaan bumperkleven. De motorrijder werd uit het verkeer gehaald en voor zijn onaangepast rijgedrag geverbaliseerd.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio