Antwerp begint er weer aan (met Buta en één keeper)

Foto: BELGA

Antwerp begint er weer aan (met Buta en één keeper)

Print

Ook voor Antwerp kan het seizoen weer beginnen. Vandaag en morgen staan de fysieke testen op het programma. Op de club worden de spelers gescreend, onder meer via kracht-, sprong- en lenigheidstesten. Elders mogen ze ook nog de loopband op om hun basisconditie te testen, om te tonen dat ze hun individuele programma’s hebben gevolgd – al waren die gezien de korte vakantieperiode en nood aan rust nog vrij beperkt. Morgennamiddag is er de eerste veldtraining.

LEES MEER. Hangende dossiers bij Antwerp: ook Owusu vertrekt, toekomst Govea onduidelijk

Wie dus niet meer moeten komen zijn Jelle Van Damme en William Owusu, wier contract niet werd verlengd. Omar Govea, met wie het bestuur nog ‘on speaking terms’ is over een langer verblijf, zal er evenmin zijn. Maar de Mexicaan komt later wel nog naar België. Wie ook later aansluit zijn de internationals. Sinan Bolat had vier matchen met Turkije en heeft nog een week vakantie. Jonathan Bolingi (zeker tot 30 juni al Africa Cup) en Jens Teunckens (zeker tot 22 juni EK beloften) zijn nu nog voor hun land aan de slag. Qua keepers is er momenteel dus alleen Yves De Winter, die gezelschap zal krijgen vanuit de beloften want ook vierde doelman Bill Lathouwers ontbreekt, hij revalideert nog. Sowieso zullen in de eerste weken jongere gasten de kans krijgen om zich te bewijzen.

Goed nieuws ook want Aurélio Buta, die vlak voor de play-offs uitviel, is opnieuw fit. De rechtsback legde gisteren al zijn fysieke tests af en is klaar om bij de groep aan te pikken, al zal hij nog niet meteen alles meedoen.

Meer voetbalnieuws