© AP

Brazilië ziet drie (!) doelpunten afgekeurd en kan daardoor niet winnen op Copa America, fans jouwen Goddelijke Kanaries uit

Brazilië is in zijn tweede groepsmatch op de Copa America niet verder geraakt dan 0-0 tegen Venezuela. De videoscheidsrechter (VAR) speelde een opvallende rol in Salvador door twee doelpunten van de Seleçao af te keuren, een derde doelpunt werd door de scheidsrechter afgekeurd. De Goddelijke Kanaries blijven (mee) op kop in hun poule maar werden bij het eindsignaal uitgejouwd door de eigen fans.

Brazilië had zijn openingsmatch tegen Bolivia vlot gewonnen met 3-0 en kon zich met een tweede zege al plaatsen voor de kwartfinales. Maar tegen Venezuela bleef de grote favoriet op de eindzege steken op een doelpuntenloos gelijkspel.

Twee keer konden de thuisfans juichen na een doelpunt, maar telkens kwam de VAR daarna tussen om de treffer af te keuren. De eerste keer in minuut 59 toen Gabriel Jesus scoorde, en vervolgens kort voor tijd toen Coutinho de netten deed trillen. In de eerste helft was een goal van Firmino ook al afgekeurd door de hoofdscheidsrechter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Leve de VAR”

De Venezolaanse bondscoach loofde na afloop de tussenkomsten van de videoref. “Leve de VAR. Vandaag was het in ons voordeel. Maar het waren geen geschenken. De beslissingen waren rechtvaardig”, aldus Rafael Dudamel.

Maar ook de Braziliaanse bondscoach Tite moest het gelijk van de VAR erkennen: “De VAR had gelijk, ze hebben de juiste call gemaakt bij beide doelpunten.”

© REUTERS

“De fans hebben gelijk”

Neymar wordt duidelijk gemist want Brazilië was onmondig in de zone van de waarheid. Zo hadden de Goddelijke Kanaries in de eerste helft maar liefst 75% balbezit maar ze konden slechts één schot op doel afdwingen. Bij het eindsignaal waren de eigen fans dan ook hard voor de Seleçao: “We moeten de supporters begrijpen, ze willen doelpunten”, voegde Tite eraan toe.

© AP

Brazilië en Peru, dat eerder op de avond met 3-1 van Bolivia won, leiden in groep A met 4 op 6. Venezuela heeft 2 punten, Bolivia is met 0 op 6 laatste. Zaterdag staan op de slotspeeldag Peru-Brazilië en Bolivia-Venezuela op het programma. De top twee stoot zeker door naar de kwartfinales.

Meer sportnieuws