Politie vraagt om direct aangifte te doen: pervert valt schoolmeisjes lastig

Domein de Renesse in Oostmalle. Foto: Patrick De Roo

Politie vraagt om direct aangifte te doen: pervert valt schoolmeisjes lastig

Malle / Zoersel -

De politiezone Voorkempen voert extra patrouilles uit na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag in de regio. Drie keer werden meisjes lastiggevallen door een man.

Het eerste geval ging over een geval van exhibitionisme in het park van Domein de Renesse in Oostmalle. Een man toonde er zijn geslachtsdeel aan een tienermeisje.

De tweede aangifte ging om aanranding van de eerbaarheid. Een man toonde in de Wijngaardstraat in Westmalle, toch wel aan de andere kant van de gemeente Malle, een foto van een mannelijk lid aan een tienermeisje. Beiden deden aangifte met hun ouders.

Of het om dezelfde dader gaat is niet 100% zeker. De politie kan weinig kwijt over het signalement. Woordvoerder Evelyn Tiebos van politie Voorkempen roept meisjes die geconfronteerd worden met de exhibitionist of zedenschenner wel op om zo snel mogelijk het nummer 101 te bellen, zodat de dader misschien nog ter plaatse is als de politiepatrouille arriveert. De meeste scholieren hebben een mobiele telefoon op zak.

“We gaan verhoogd patrouilleren in de buurt waar de twee feiten zich hebben afgespeeld”, vertelt ze. Malle heeft een grote scholengemeenschap. In vele scholen lopen de examens stilaan ten einde.

Dinsdagavond deed zich in buurgemeente Zoersel ook een incident voor dat werd gemeld bij de politie Voorkempen. Een meisje werd in de omgeving van Zoerselhoek-Medelaar tijdens een wandeling met haar hond aangesproken door een jonge man van naar schatting vooraan in de twintig die haar herhaaldelijk vroeg om in zijn wagen te stappen. Hij probeerde haar te lokken met een duur horloge. De auto van de man was een kleine grijze wagen.

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!