Kasseien Leopoldslei liggen vast: “Karakter van de straat blijft behouden”

De Leopoldslei heeft een slemlaag gekregen. Foto: Jan Brys

Kasseien Leopoldslei liggen vast: “Karakter van de straat blijft behouden”

Print
Brasschaat -

De Leopoldslei die de Bredabaan met de Lage Kaart verbindt, kreeg zopas een nieuwe slemlaag over de kasseien. Die moet de kasseien vastleggen. Aan het uitzicht zal niets veranderen.

Enkele buurtbewoners hadden al hun beklag gedaan. Er werd gevreesd dat er over de kasseien een asfaltlaag zou worden gelegd zodat het beeld van de kasseiweg zou verdwijnen.

“Dat klopt niet”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, Goele Fonteyn (N-VA). “Er wordt een slemlaag op de kasseien gelegd. Als we dat niet doen, dan worden de kasseien los gereden. Vooral tegen de Lage Kaart aan waren er veel putten. Daar wordt de ruimte tussen de kasseien opgevuld met kleine steentjes. Op termijn komt het uitzicht van een kasseiweg helemaal terug. De mensen hoeven dus niet te vrezen voor het karakter van hun straat.”

De Leopoldslei heeft de behandeling acht jaar geleden ook al eens gekregen. Om de kasseien goed te kunnen onderhouden is dat nodig. De slemlaag wordt er stilaan afgereden. Het duurt enkele maanden vooraleer de kasseien opnieuw tevoorschijn komen.

De werkzaamheden zijn intussen voltooid. Buurtbewoonster Marleen is opgetogen over het resultaat. “Eind vorige week was het hier nogal een smurrie, maar nu ziet het er veel beter uit. Ik ben blij dat er geen asfalt werd gelegd. We zien liever dat het karakter van de straat met de kasseien bewaard blijft en dat is nu duidelijk het geval.”

De werken werden mooi op schema afgewerkt. Voor fietsers en voetgangers was er geen hinder. Intussen zijn de borden allemaal weggenomen en kan het verkeer opnieuw gewoon door de straat rijden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio