© BELGAIMAGE

Arbeider zwaargewond door steekvlam bij gasproducent Messer

Bij de firma Messer in de Nieuwe Weg in Zwijndrecht, een bedrijf dat industriële gassen produceert, is een arbeider dinsdagnamiddag ernstig verbrand geraakt door een steekvlam. Dat bevestigt de lokale politie Zwijndrecht. Het ongeval gebeurde rond 17u.

“Een 54-jarige werknemer was bezig met een analyse van gasflessen”, zegt Marc Bastiaenssens van de Zwijndrechtse politie. “Daarbij is een steekvlam ontstaan waardoor hij verbrand raakte aan de borst en het aangezicht.”

De man werd naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie verkeert hij niet in levensgevaar. Omdat het om een arbeidsongeval gaat, zullen de inspectiediensten in opdracht van de arbeidsauditeur een onderzoek voeren.

Werkzaamheden stilgelegd

Het bedrijf bevestigt het ongeval. “Tot onze spijt moest één van onze medewerkers na toediening van de eerste zorgen overgebracht worden naar het ziekenhuis voor verdere verzorging”, zegt Annett Beier, general manager van Messer.

Nadat de site veilig werd gesteld, in overleg met de hulpdiensten, werd besloten de werkzaamheden stil te leggen tot verder onderzoek wordt uitgevoerd. Het bedrijf wil zo de veiligheid van alle werknemers op de site waarborgen en het incident grondig onderzoeken.

Messer Belgium is een producent en leverancier van zuurstof, stikstof, argon, koolstofdioxide, waterstof, helium, specialiteitsgassen, gassen voor medische doeleinden en een groot aanbod aan gasmengsels.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio