Aantal ongevallen met gewonden sterk gedaald in Klein-Brabant

Het enige dodelijke ongeval gebeurde eind maart op de Sint-Amandsesteenweg in Bornem. Foto: Theo Derkinderen

Aantal ongevallen met gewonden sterk gedaald in Klein-Brabant

Print
Bornem / Puurs -

Het aantal verkeersongevallen met gewonden is tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar opvallend gedaald in vergelijking met vorig jaar. Wel viel er, net als vorig jaar, één dodelijk slachtoffer te betreuren.

Tijdens de eerste vijf maanden van dit jaar gebeurden er 37 letselongevallen in Bornem en Puurs-Sint-Amands. Daarbij vielen drie zwaargewonden en 40 lichtgewonden. Ook viel er één dodelijk slachtoffer te betreuren: een 34-jarige man kwam eind maart om het leven bij een klap tegen een boom op de Sint-Amandsesteenweg in Bornem.

Vorig jaar stelde de politie nog 48 ongevallen met gewonden vast. Daarbij vielen drie zwaargewonden, 46 gewonden en één dodelijk slachtoffer. In 2017 was er nog sprake van 50 letselongevallen met acht zwaargewonden, 60 lichtgewonden en één dodelijk slachtoffer.

Zonder rijbewijs

In haar strijd om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen zet de lokale politie van Klein-Brabant in op snelheid- en alcoholcontroles, maar ook op gewone verkeerscontroles. En ook dat werpt haar vruchten af. “Het voorbije weekend bijvoorbeeld hebben we in Breendonk een automobilist betrapt die geen geldig rijbewijs kon voorleggen. In Hingene werd dan weer een auto aan de kant gezet waarvan de bestuurder evenmin een rijbewijs kon voorleggen. De reden was heel eenvoudig: het rijbewijs was al ingetrokken voor een vorige inbreuk. Bovendien had de bestuurder teveel gedronken. Omdat zijn rijbewijs niet meer kon ingetrokken worden, werd zijn auto in beslag genomen”, klinkt het bij de lokale politie.

Het voorbije weekend werden ook een opgedreven bromfiets en een niet verzekerde wagen in beslag genomen door de politie. “We hopen dat de cijfers de komende maanden gunstig blijven evolueren en dat we ook op jaarbasis van een gevoelige daling van het aantal ongevallen kunnen spreken.”

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio