Stad trekt 13.000 euro uit voor zomertaalkampen

In het Weynishof leren kinderen al spelend Nederlands. Foto: Leo De Nijn

Stad trekt 13.000 euro uit voor zomertaalkampen

Print
Mechelen -

De stad Mechelen trekt 13.000 euro uit voor zomerkampen om anderstalige kinderen, die pas in ons land zijn, gratis of aan een gunsttarief, Nederlands te leren. De stad krijgt hiervoor de medewerking van vzw Kinderkwartier en vzw Speelpleinwerking Weyneshof.

4.000 euro gaat naar Speelpleinwerking Weyneshof voor de uitvoering van het Snel-project, dat staat voor Spelend Nederlands leren en is gericht op anderstalige nieuwkomers uit het lager onderwijs. In de voormiddag nemen de kinderen in een kleine groep deel aan activiteiten waarbij extra nadruk ligt op het spreken van de Nederlandse taal. In de namiddag spelen ze mee met alle andere kinderen.

“Het is belangrijk dat kinderen Nederlands leren, niet alleen in theorie, maar ook in een vrijetijdscontext. Voor heel wat kinderen zijn deze taalkampen de enige oefenkans Nederlands tijdens de zomermaanden”, zegt onderwijsschepen Marina De Bie (Vld-Groen-m+). Het project wordt al voor de dertiende keer georganiseerd en loopt over drie keer twee weken. Elke periode kunnen zestien leerlingen de lessen volgen.

Gunsttarief

Vzw Kinderkwartier krijgt een toelage van bijna 9.000 euro en organiseert deze zomer taalkampen voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Door de steun van de stad kunnen kinderen met een taalachterstand deelnemen tegen een gunsttarief van 2 euro per dag. Voorwaarde is dat ze schoollopen in Mechelen, taalproblemen hebben of tot de groep van anderstalige nieuwkomers behoren. Doorverwijzing gebeurt steeds door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding.

Tijdens de taalkampen van Kinderkwartier wordt het Nederlands taalgebruik gestimuleerd door tijdens spelactiviteiten in interactie te gaan met de kinderen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio