Essen springt mee op kar van app tegen voedselverspilling: “Je betaalt tot 70% minder”

Bakker Jenthe Van Thillo biedt voedseloverschotten aan die tot 70% goedkoper zijn dan normaal. Foto: Margo Tilborghs

Essen springt mee op kar van app tegen voedselverspilling: “Je betaalt tot 70% minder”

Print
Essen -

Dagelijks wordt heel wat eten weggegooid. Dat is niet alleen zonde van het verspilde voedsel, maar ook slecht nieuws voor onze planeet. Via de app ‘Too Good To Go’ springt de gemeente Essen mee op de kar om voedselverspilling tegen te gaan.

De makers van de app werken samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten. Het eten dat je redt bij Too Good To Go bestaat uit dagverse producten die anders worden weggegooid na sluitingstijd. Als klant vind je via de app zaken in de buurt die voedseloverschotten goedkoop aanbieden, tot zelfs 70% lager dan de eigenlijke waarde. De app is voor zowel handelaars als consumenten aantrekkelijk. Je plaatst je bestelling, betaalt en haalt je portie op in de betreffende zaak.

Bakker Van Thillo is de eerste handelaar in Essen die gestart is met het aanbieden van verrassingspakketten. “We testen de app nu al een week uit”, zegt Jenthe Van Thillo. “Een Too Good To Go-pakket kost 3,99 euro. Afhankelijk van het overschot vind je verschillende dingen in je pakket met een totaalwaarde van 12 euro. De eerste ervaringen zijn heel positief. De app is makkelijk te installeren en te gebruiken.”

https://toogoodtogo.be/nl-be

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio