Brandweer rukt uit voor brandje naast café

Print
Heist-op-den-Berg / Itegem / Mechelen -

In de Kerkstraat in Itegem (Heist-op-den-Berg) is omstreeks 14.30u brand uitgebroken in een woning. Er steeg een rookpluim op uit het raam op de eerste verdieping, in het pand naast café Megeti. De brandweer kon het vuur relatief snel onder controle krijgen.

De brand ontstond in de keuken aan een kookvuur. De bewoners, een koppel, probeerden het vuur nog zelf te blussen. De man raakte daarbij verbrand aan zijn hand. De ziekenwagen kwam ter plaatse om hem de eerste zorgen toe te dienen.

Om de brand te blussen, maakte de brandweer gebruik van mechanische ventilatie, een techniek die vaak wordt toegepast. “Door het water van binnen naar buiten te spuiten, ontstaat er via het raam hydraulische ventilatie. Hierdoor wordt er in korte tijd veel rook verwijderd. Het is een snelle manier om de zichtbaarheid in de woning te verbeteren”, zegt majoor Bert Michielsen.

Klanten van café Trends aan de overkant van de straat zagen de rookontwikkeling vanop het terras ontstaan. “Er was veel rook, maar vlammen hebben we niet gezien. We hebben meteen de brandweer gebeld. Even later zagen we de bewoners buitenkomen.”

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio