Westerlo maakt overname door Turken officieel: “Binnen drie jaar bij de zestien topclubs van België”

Kersvers vice-voorzitter Hasan Cetinkaya en bestuurslid Wim Van Hove schudden elkaar de hand. Foto: kvcwesterlo.be

Westerlo maakt overname door Turken officieel: “Binnen drie jaar bij de zestien topclubs van België”

Print

“Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu voor 100% in kannen en kruiken.” Met die woorden bevestigt voetbalclub KVC Westerlo nu officieel dat de overname een feit is. De Turken Oktay Erçan en Hasan Cetinkaya worden respectievelijk de nieuwe eigenaar en vice-voorzitter van de Kempense club. Het dagdagelijkse bestuur blijft in handen van Wim Van Hove.

“Hasan heeft al tientallen jaren ervaring bij onder andere de Turkse topclub Fenerbahçe. Hierdoor heeft hij ook een groot netwerk opgebouwd, waardoor hij een enorme aanwinst is voor de club”, zegt de club op haar website. De spelerscarrière van Cetinkaya was dan wel van korte duur, maar ervaring in de Turkse voetbalwereld heeft hij zat. Cetinkaya was onder meer van 2009 tot 2018 actief betrokken in het bestuur van de Turkse topclub Fenerbahçe.

Doelstellingen

Ondanks geruchten over interesse vanuit Nederland, blijft Bob Peeters hoofdcoach: “Uiteraard blijft ook Bob Peeters op post voor het sportieve luik. Ann Maerten wordt de financieel verantwoordelijke en Kurt Van Diest blijft de verantwoordelijke van de jeugdopleiding.”

Verder willen de Kemphanen werk maken van enkele doelstellingen onder het nieuwe bewind. “Binnen drie jaar deel uitmaken van de zestien topclubs van België”, is de opvallendste doelstelling. Daarmee doelt de club uitgesproken dat het de komende jaren de promotie van 1B naar 1A ambieert.

Kwaliteitsinjectie

Om die doelstellingen te halen, is er extra kwaliteit nodig volgens de club. “Er werden al drie nieuwe jeugdtalenten vastgelegd en onze A-kern zal op korte tijd een extra kwaliteitsinjectie krijgen”, staat er op de website. Ten slotte kondigt de club aan dat er in de nabije toekomst een volledig nieuw administratie- en jeugdcomplex in gebruik genomen wordt.

Meer voetbalnieuws