Acht kilo hasj in appartement: drugsdealer aangehouden door onderzoeksrechter

De vangst: acht kilo hasj. Foto: Politiezone Antwerpen

Acht kilo hasj in appartement: drugsdealer aangehouden door onderzoeksrechter

Print
Antwerpen / Berchem -

De Antwerpse politie heeft zondag een vermoedelijke drugsdealer gearresteerd in Berchem. Bij een huiszoeking werd ook hasj, cocaïne en een grote som geld gevonden. De onderzoeksrechter heeft hem aangehouden.

Twee inspecteurs van het wijkteam uit de Statiestraat wilden een man controleren die met de fiets door de Uitbreidingsstraat reed. Ze waren op dat moment bezig met een actie tegen fietsdiefstallen in de omgeving van het station in Berchem. “Toen ze de fietser deden stoppen, gooide die zijn fiets weg en sloeg hij te voet op de vlucht”, zegt de politie in een persbericht.

De twee inspecteurs slaagden erin om de verdachte te overmeesteren. Hij werd meteen van zijn vrijheid beroofd. “Toen ze de man fouilleerden, werden er verschillende verkoopsdosissen hasj en cocaïne gevonden”, aldus de politie. “Hij had ook een grote som geld op zak.”

Aangehouden

De verdachte woont in een appartement in Borgerhout, maar verblijft illegaal in ons land, stelt de politie. “Bij een huiszoeking werd onder meer acht kilo hasj gevonden. De politie nam verschillende zaken in beslag: acht kilo hasj, 21 verkoopsdosissen cocaïne, 9 verkoopsdosissen hasj, een grote som geld en een mobiele telefoon.

De verdachte van 41 jaar werd voorgeleid. De onderzoeksrechter plaatste hem na verhoor onder aanhoudingsmandaat. Hij ontkent elke betrokkenheid bij de hoeveelheid hasj die in de woning gevonden werd.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio