Politie pakt Hongaars koperdievenduo op

Foto: Bart Dewaele

Politie pakt Hongaars koperdievenduo op

Print
Willebroek -

De lokale politie Mechelen-Willebroek heeft twee Hongaren opgepakt die verdacht worden van koperdiefstallen in de leegstaande gebouwen van een houthandel in Guldendal. Zaterdagavond omstreeks zes uur merkte een politiepatrouille op de Postzegellaan twee wandelaars op die een berm en zich toegang verschaffen langs een stukgebroken afsluiting tot een bedrijfsterrein.

De inspecteurs voerden onmiddellijk een controle uit in het leegstaande bedrijfspand aan de Guldendal op zoek naar de twee mannen. Korte tijd later kunnen zij het duo in het gebouw aantreffen. De twee mannen van Hongaarse nationaliteit, 37 en 42 jaar oud en gekend voor eerder gepleegde feiten, worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket.

In het pand worden persoonlijke bezittingen zoals kledij, tabak en drank van de mannen aangetroffen, alsook een ijzerzaag en een breekmes. Tevens worden er resten van een koperdiefstal, zijnde plastic isolatiemateriaal, aangetroffen. In het gebouw worden ook beschadigingen, veroorzaakt door het verwijderen van kabels, vastgesteld.

Het duo is ter beschikking gesteld van het parket.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio