Afscheid van GvA-fotografe Arlette Stubbe

Print

Zaterdag overleed in Antwerpen onze oud-collega Arlette Stubbe. Ze is net geen 65 jaar oud geworden. Arlette was gedurende 23 jaar, van 1988 tot 2011, fotografe voor Gazet van Antwerpen.

Al die jaren maakte ze foto’s van alles wat er in de stad en de provincie te beleven viel. Altijd had ze daarbij aandacht voor de mensen in de rand. “Ze fotografeerde tijdens de Ten Miles liever de vrouw die voor haar man stond te supporteren, dan de loper zelf”, vertelt een collega.

Het liefst van al fotografeerde Arlette dieren, planten, bomen, mooie tuinen en parken. Ooit maakte ze een fotoreeks over de mossen die tussen de stenen leven. “Zulke mooie dingen waar we elke dag zomaar overheen stappen. Het is niet eerlijk”, zei ze daarover.

Reizen

Arlette was ook een enthousiast reizigster. Met partner Walter en dochter Els trok ze rond in een oude VW-bus, maar ze bezocht ook andere continenten en maakte tijdens die reizen schitterende foto’s.

Arlette was een zeer sociaal iemand. Jonge fotografen nam ze graag op sleeptouw en voor haar collega’s was ze een beetje de moeder van het fotografenteam.

De redactie van Gazet van Antwerpen biedt haar dochter Els haar innige deelneming aan.

Nu in het nieuws