Meus kookt deze zomer elke dag in een andere keuken

Meus in actie op één van de twintig locaties. Foto: rr

‘Dagelijkse zomerkost’

Meus kookt deze zomer elke dag in een andere keuken

Print

Deze zomer perst Jeroen Meus er slechts één maand Dagelijkse Zomerkost uit, in plaats van twee. Maar hij werkt wel dubbel zo hard: hij gaat op maar liefst twintig verschillende locaties koken.

De voorbije zomers sloeg Jeroen Meus telkens op een drietal plaatsen in binnen- en buitenland de tenten op om te koken. Vorig jaar zat hij zelfs vijf weken in Spanje. Maar voor deze zomer hanteert hij een andere aanpak. In elke aflevering van Dagelijkse Zomerkost zal Jeroen op een andere locatie achter een ander fornuis staan: bij studenten op kot, in de sportschool en zelfs in het rusthuis. Met het kookgerei dat hij daar ter beschikking heeft, maakt hij zomerse kost klaar voor zijn gasten.

Mortsel

Zo gaat hij langs op zeeklassen in Nieuwpoort om verse soep te maken. Stijn en Ruben schakelen Jeroens hulp in om de ploeg van Volley Knack Roeselare te verrassen met verse hamburgers. In Mortsel trakteert hij alle bewoners van rusthuis Mayerhof op hapjes met smaken van vroeger. Meus bezoekt, net als Piet Huysentruyt destijds, ook mensen thuis. Bij Roos in Noorderwijk staat er smeuïge pasta carbonara met asperges en verse erwtjes op het menu. Inge en Philippe uit Herent krijgen dan weer een hemelse, witte chocolademousse met gepocheerde abrikozen geserveerd.

Alle mensen die Meus over de vloer kregen, werden geselecteerd na een oproep. Die leverde niet minder dan 3.000 reacties op. Dagelijkse zomerkost is van 1 juli tot 27 juli te zien zijn op Eén, na het journaal van 19u.

Nu in het nieuws