© BELGA

De twaalf Belgian Cats voor Eurobasket 2019: Belgische Speelster van het Jaar valt uit selectie

Bondscoach Philip Mestdagh en zijn sportieve staf gaven de definitieve selectie voor Eurobasket 2019 (27 juni-7 juli Servië/Letland vrij).

Hatty Nawezhi (Rioja, Spanje LF2) en Laure Resimont (Sint-Katelijne-Waver), de Belgische Speelster van het Jaar en MVP van de eerste klasse, vallen uit de selectie. Zij blijven als invalster deze week wel bij de kern van twaalf speelsters en dit om een eventuele blessure of ziekte op te vangen.

De Belgian Cats oefenen deze week nog tweemaal in België vooraleer volgende week maandag naar het EK af te reizen. Vrijdag (20u30) spelen ze in sporthal De Schelp in Wevelgem tegen Italië. Zaterdag 17 uur is er in Sporthal De Lange Munte in Kortrijk de “uitwuifwedstrijd”. Tegenstander is opnieuw Italië. Klik hier voor tickets voor beide oefeninterlands.

De Belgian Cats treffen op het EK (groep D, Zrenjanin/Servië) Rusland, Wit-Rusland en gastland Servië. Een plaats bij de eerste zes van het EK levert een ticket op voor het olympisch kwalificatietoernooi op.

Selectie: Ann Wauters, Antonia Delaere, Emma Meesseman, Hanne Mestdagh, Heleen Nauwelaers, Jana Raman, Julie Allemand, Julie Vanloo, Kim Mestdagh, Kyara Linskens, Marjorie Carpréaux, Serena-Lynn Geldof

Invalsters: Hatty Nawezhi, Laure Resimont

Meer sportnieuws