Voorman Dave Mustaine van metalgroep Megadeth heeft keelkanker

Foto: Dave Mustaine Facebook

Voorman Dave Mustaine van metalgroep Megadeth heeft keelkanker

Print

Bij zanger en gitarist Dave Mustaine van de Amerikaanse heavymetalgroep Megadeth is keelkanker vastgesteld, zo hebben meerdere muziekwebsites maandag op gezag van zijn Facebookpagina gemeld.

Geboren op 13 september 1961 blijkt Mustaine keelkanker te hebben. “Ik ben gediagnosticeerd met keelkanker. Het is duidelijk iets waarmee rekening dient gehouden en onder ogen te zien - Maar ik heb eerder al obstakels onder ogen gezien”, zegt de muzikant, wellicht refererend naar zijn drugsverleden en het feit dat hij met zware mentale gevolgen op 11 april 1983 uit Metallica was gezet.

Na Metallica zette de zanger/gitarist Megadeth op, maar die bleef altijd in de schaduw van de mega-band.

Mustaine zegt reeds behandeling te ondergaan en dat zijn dokters aanvoelen dat die negentig procent slaagkans heeft. Een en ander betekent ook dat Megadeth een reeks shows van dit jaar moet afgelasten. De 2019 Megacruise blijft evenwel op de agenda.

Megadeth zat de afgelopen maanden in de studio om een opvolger voor het drie jaar oude “Dystopia” op te nemen. Terwijl Dave Mustaine zijn behandeling ondergaat, gaat het werk aan het nieuwe album gewoon door, aldus metalfan.nl.

Nu in het nieuws