Zo voelt het om met een rolstoel over straat te moeten

Ineke met Marc, Walter en François tonen het parcours van Borah. Foto: Filip Spoelders

Zo voelt het om met een rolstoel over straat te moeten

Print
Borsbeek -

Borah, de Borsbeekse adviesraad voor personen met een beperking, laat mensen kennismaken met de hindernissen die rolstoelgebruikers op de openbare weg kunnen tegenkomen.

Borah zet zich sinds enkele jaren sterk in voor personen met een beperking. Onder impuls van de adviesraad wordt momenteel bij de handelaren in Borsbeek bekeken hoe ze hun panden toegankelijker kunnen maken. Ook wordt ieder jaar een stand van zaken opgemaakt over de beschikbare en ontbrekende parkeerplaatsen voor personen met een beperking in de gemeente.

Daar komt met de verhuur van een rolstoelparcours nu een nieuwe dienst bij. “Het bestaat uit vier hindernissen”, vertellen Ineke Michielsen en Marc Broeckx, respectievelijk ondervoorzitter en lid van Borah.

Tijdens de jaarmarkt konden de bezoekers al ontdekken hoe het is om verhogen en bochten met een rolstoel met succes te nemen. Vanaf nu kan iedereen dit eens proberen. “Het rolstoelparcours kan bijvoorbeeld worden gehuurd door scholen, gemeentebesturen of verenigingen. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen ervaren hoe het is om met een rolstoel over straat te moeten. Hopelijk worden de nodige aanpassingen dan makkelijker doorgevoerd”, besluit Michielsen.

Instanties die het parcours willen huren, kunnen een aanvraag indienen via info@borah.be.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio