© BELGA

Simon Davies officieel voorgesteld als coach bij Anderlecht: “Kompany zal de laatste beslissing nemen”

Sportief directeur Michaël Verschueren heeft Simon Davies maandag officieel voorgesteld als hoofdcoach van RSC Anderlecht. De Welshman leidde maandagochtend, in afwezigheid van Vincent Kompany, de eerste training van de club. “Het grote doel is om Anderlecht opnieuw succesvol te maken”, verduidelijkte Davies.

Maarten Delvaux

Michaël Verschueren verduidelijkte in zijn openingswoord dat Simon Davies hoofdcoach is “in de brede zin van het woord. Hij zal de dagelijkse coaching op het veld en alle trainingen leiden. Vincent Kompany zijn invloed zal betrekking hebben op de strategie en de opstelling”, zegt Verschueren.

Maar over wie de eindbeslissing neemt, was Davies nog duidelijker. “Vincent zal de laatste beslissing nemen. Al liggen onze ideeën niet te ver uit elkaar als het gaat over systemen of speelstijlen. Er is duidelijkheid in onze relatie”, stelt de rechterhand van Kompany.

Geen Kompany op de bank

Zelfs het moment dat Davies als coach zal moeten aandringen bij de speler Kompany om toch plaats te nemen op de bank acht hij overbodig. “Vincent is zo nederig en eerlijk, soms zelfs te, dus ik denk niet dat het zo ver zal komen. Als hij slecht speelt of niet fit is, dan is hij de eerste om dat te zeggen”, verklaart Davies.

Het is dan ook de hoofdcoach die langs de lijn zal staan tijdens de wedstrijden van paars-wit. Als Kompany niet speelt, neemt hij naar alle waarschijnlijkheid plaats op de tribune en worden de nodige instructies vooraf de wedstrijd meegegeven.

© EPA-EFE

Het mooie voetbal moet onder leiding van het duo Kompany-Davies terugkeren naar het Astridpark. En de mosterd halen ze daarvoor bij Pep Guardiola en Manchester City. Zoveel is duidelijk. “We willen van achteren uit opbouwen en voor hoge pressing zorgen. Al is dat niet niet enkel zo bij City, maar bij veel ploegen in Europa, zoals onder meer ook Liverpool”, stelt Davies.

Versterking op komst?

Om dat spelniveau te bereiken worden er ook nog nieuwe transfers verwacht, maar concreet nieuws is er daarover nog niet. De eerste trainingen zijn vooral een kans voor de huidige spelers uit de kern om zich te bewijzen na een kwakkelseizoen waarin geen Europees voetbal werd behaald.

“We proberen nog extra spelers aan te trekken en dat zal binnenkort gebeuren. We hadden vandaag nog maar onze eerste training. Je weet ook dat als het slecht gaat, het vertrouwen soms laag is en wij moeten dat vertrouwen opkrikken. Je wordt niet van de ene op de andere dag een slechte speler”, is Davies van mening. “Ik ken natuurlijk veel jonge spelers van Manchester City en ze sturen heel vaak spelers uit. Dus als het voor alle partijen werkt is het mogelijk dat er een of twee van hen overkomen.”

Extra staflid

Ook Rodyse Munienge, een jeugdvriend van Vincent Kompany, tekende maandag voor het eerst present op training en zal worden toegevoegd aan de staf.

Voorstelling truitjes

De officiële voorstelling van Simon Davies was ook de gelegenheid om het nieuwe thuis- en uitshirt van de nieuwe sponsor Joma voor te stellen. Beide truitjes keren terug naar de basis met een volledig paars shirt met witte kraag en een witte tenue met paars accenten. Achteraan de kraag prijkt het cijfer 1908, het oprichtingsjaar van RSC Anderlecht en aan de binnenkant van het truitje is er een nieuw detail en valt “We Are Anderlecht” te lezen.

© Photo News

MEER OVER RSC Anderlecht

Meer voetbalnieuws