DISCUSSIE. Denk jij dat Evenepoel ooit de Tour kan winnen?

Foto: BELGA

DISCUSSIE. Denk jij dat Evenepoel ooit de Tour kan winnen?

Print

Remco Evenepoel blies de afgelopen dagen de hele wereld van zijn sokken. De negentienjarige (!) wielrenner van Deceuninck-Quick.Step won zondag de Ronde van België, een erg straffe prestatie voor zo’n jonge nieuwkomer in het peloton. Volgens velen maakt hij later grote kans op eindwinst in de Tour de France. Denk jij dat Remco Evenepoel ooit de gele trui zal dragen op het podium in Parijs?

De naam Remco Evenepoel geraakte bij het grote publiek al bekend nog voor hij een koers meereed bij de profs. In de jeugdreeksen reed de jongen uit het Vlaams-Brabantse Schepdaal de concurrentie in de vernieling. De Belgische wielerploeg Deceunick-Quick.Step wou hem absoluut in zijn rangen en steeds vaker duiken vergelijkingen met Eddy Merckx, één van de grootste wielrenners aller tijden, op. Wielersupporters hebben Evenepoel al de Kannibaal van Schepdaal gedoopt.

Merckx won onder andere vijf keer de Tour de France in zijn carière. Er gaan dus veel stemmen op die zeggen dat Evenepoel ook ooit de Tour zou winnen.

Denk jij dat dat mogelijk is? Kan Remco Evenepoel de eerste Belg in decennia worden die de Tour wint? Is een plek in de top vijf misschien het hoogst haalbare? Of twijfel je eerder aan zijn kansen op eindwinst in een grote ronde?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van dinsdag 18 juni.

Meer sportnieuws