© Jan Van der Perre.

Nu ook petitie vóór cruiseschepen in de stad

Na de petitie tegen vervuilende cruiseschepen, die ondertussen al meer dan negenduizend keer werd ondertekend, laat ook het ja-kamp zich horen. Bijna vijfhonderd mensen willen wél cruiseschepen in Antwerpen: ‘Zorg dat toeristen hun weg vinden naar de stad’.

jas

“Zorg dat toeristen hun weg vinden naar de stad en onze stad kunnen bewonderen, foto’s kunnen maken en thuis vertellen hoe mooi onze stad is en zo nog meer toeristen aan te trekken. Dit komt onze handelaren in de stad ten goede. Zoveel mensen hun job hangt hier van af.” Met die boodschap willen de bijna vijfhonderd ondertekenaars de voordelen van het cruisetoerisme voor Antwerpen in de verf zetten. Het is een reactie op die andere petitie, tégen vervuilende cruiseschepen die vorige week werd gelanceerd. Ondertussen is die al meer dan negenduizend keer ondertekend.

De stad realiseert een nieuw ponton van 350 meter voor zee- en riviercruises aan het Steen, dat in 2020 klaar moet zijn. Een beslissing die bij de ene op heel wat onbegrip kan rekenen, maar bij de andere dan weer positief onthaald wordt.

LEES OOK. Duizenden mensen tekenen petitie tegen vervuilende cruiseschepen in Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners