Britse helikopter maakt noodlanding in maïsveld, toestel blijft tot dinsdag staan

De Britse helikopter maakte veilig een noodlanding in Kasterlee. Foto: BERT DE DEKEN

Britse helikopter maakt noodlanding in maïsveld, toestel blijft tot dinsdag staan

Print
Kasterlee -

Een Puma-helikopter van het Britse leger staat sinds zondagnamiddag in een maïsveld in de Boekweitbaan in Kasterlee. De piloot moest een noodlanding maken.

Het toestel van de Royal Airforce kwam van een vliegshow in de buurt van Eindhoven en vloog waarschijnlijk terug naar Groot-Brittannië. “Door problemen met de motor heeft de piloot het toestel aan de grond moeten zetten in een maïsveld”, zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V) van Kasterlee. “De inzittenden zijn ongedeerd gebleven. De helikopter wordt nu bewaakt door twee militairen van het Britse leger. Er moeten vervangingsonderdelen overkomen uit Groot-Brittannië. Daardoor blijft de helikopter wellicht nog tot dinsdagmiddag in Kasterlee staan.”

Britse helikopter maakt noodlanding in maïsveld, toestel blijft tot dinsdag staan
Foto: BERT DE DEKEN

“Ik ben zondagnamiddag niet op de hoogte gebracht van de noodlanding”, vertelt Kennes, “maar heb intussen wel de locatie bezocht. De militairen die de wacht houden, heb ik welkom geheten in Kasterlee. Ze weten ook dat ze voor eventuele hulp of vragen terechtkunnen bij het gemeentebestuur.”

In de buurt van de defecte helikopter staan weinig huizen. “Het gaat om een afgelegen plaats, maar zo’n legertoestel in een open ruimte is natuurlijk geen alledaags zicht. Omdat het mooi weer is en de helikopter nog tot dinsdag ter plaatse blijft, verwacht ik wel dat een aantal mensen een kijkje gaat nemen”, zegt de burgemeester nog.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio