Politie pakt met hulp ANPR-camera’s Roemeense gauwdieven op

Foto: Jozef Croughs

Politie pakt met hulp ANPR-camera’s Roemeense gauwdieven op

Print
Willebroek -

De politie Mechelen-Willebroek kreeg donderdagnamiddag in de Dendermondsesteenweg een auto met Roemeense nummerplaten in het vizier. De twee inzittenden worden verdacht van een gauwdiefstal die zich enkele dagen voordien heeft voorgedaan in Willebroek.

De patrouille merkte dat het verdacht voertuig aandacht had voor een apothekerszaak. De inspecteurs kwamen er snel achter dat het voertuig internationaal geseind stond in een gerechtelijk dossier in Oostenrijk.

Het verdacht voertuig werd discreet gevolgd en korte tijd later op de A12 aan de kant gezet. De twee inzittenden, een 30-jarige vrouw en een 49-jarige man, beiden van Roemeense nationaliteit, werden ter beschikking gesteld van het parket.

Een onderzoek van onder meer beveiligings- en ANPR-camera’s brengt het duo in beeld bij een gauwdiefstal die midden vorige week is gepleegd in de Denderlaan. Daar werd een 67-jarige man bestolen van zijn portemonnee. De identiteitspapieren konden gerecupereerd worden, maar het geld was er uit verdwenen.

Het Roemeens duo wordt hier over nu op de rooster gelegd.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio