Omstaanders kunnen man tegenhouden die treinbegeleidster aanviel

De man kon vlak bij het station worden tegengehouden. Foto: rr

Omstaanders kunnen man tegenhouden die treinbegeleidster aanviel

Print
Lier -

Een 21-jarige man uit Olen is zaterdagavond opgepakt nadat hij een treinbegeleidster had aangevallen op een trein in Lier. De man vluchtte nog weg maar kon iets verderop door omstaanders worden staande gehouden.

De treinbegeleidster controleerde zaterdagavond de vervoersbewijzen van de reizigers. Toen ze de 21-jarige man aansprak, bleek die geen treinticket op zak te hebben. Hij wou zich ook niet in regel stellen en er ontstond een schermutseling met de begeleidster. Wat er precies gebeurd is, is nog niet helemaal duidelijk omdat de treinbegeleidster nog moet ondervraagd worden. Mogelijk haalde de zwartrijder uit met een skateboard. Daarop zette hij het op een lopen. “Hij liep de treinsporen over en vluchtte weg richting de halte van de bussen. Daar konden omstaanders de man tegenhouden en hem in bedwang houden tot de politie arriveerde”, zegt Magalie Derboven van de lokale politie Lier.

De 21-jarige verdachte werd opgepakt voor verhoor. De treinbegeleidster zou haar treinrit na de feiten hebben verdergezet. Ze zou wel pijn gehad hebben aan haar milt. Wellicht maandag gaat ze zich verder laten onderzoeken.

Geen onbekende

De man uit Olen mocht na verhoor beschikken. Het zou niet de eerste keer zijn dat hij met de politie in aanraking kwam. Het slachtoffer zal eerstdaags worden uitgenodigd voor een verhoor bij de politie.

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio