© Politie Antwerpen

Politie vat zestien bestuurders bij de kraag die proberen ontkomen aan alcoholcontrole

De Antwerpse politie hield zondagmorgen een grootschalige Wodca-actie. Daarbij werd zo’n 5 procent van alle gecontroleerde bestuurders geverbaliseerd. De politie schreef boetes uit voor alcohol- en drugsgebruik in het verkeer, maar ook voor het ontbreken van geldige boorddocumenten. Zestien bestuurders probeerden - tevergeefs - aan de controle te ontkomen.

De controles startten al om 5 uur zondagmorgen op drie verschillende plaatsen. De verkeerspolitie controleerde, in ondersteuning van de verkeersondersteuningsteams van de regio’s West en Centrum, in de Amsterdamstraat, Plantin en Moretuslei en de Graaf van Hoornestraat.

Er werden 646 negatieve samplings afgenomen en 53 positieve. Bij ademtesten bliezen 7 personen ‘alarm’ en 21 positief. De politie trok zeven rijbewijzen in. Eén persoon weigerde een ademtest af te leggen.

De politie ging zestien keer achter een bestuurder aan die probeerde te ontkomen aan de controle. Telkens die het dispositief in het oog kregen, moesten die plots de andere richting uit.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio