Nederlander met acht joints op zak loopt tegen de lamp tijdens actie tegen overlast

Foto: Politie Antwerpen

Nederlander met acht joints op zak loopt tegen de lamp tijdens actie tegen overlast

Print
Antwerpen / Merksem / Ekeren -

De Antwerpse politie hield zaterdag een actie gericht tegen overlast, storend rondhanggedrag en asociaal verkeersgedrag in Merksem en Ekeren. Tijdens de actie, genaamd Noorderlicht, liep onder meer een Nederlander tegen de lamp. Hij had acht joints op zak en kreeg meteen een minnelijke schikking voorgesteld.

De actie van de politie ging door op het kruispunt van de Bredabaan met de Borrewaterstraat in Merksem en aan het kerkhof in Ekeren.

Het wijkteam van de Regio Noord identificeerde tijdens ‘Noorderlicht’ vier illegalen. Een Nederlander kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld voor de acht joints die hij op zak had.

Twee bestuurders moesten hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De ene reed onder invloed van cannabis, de andere was onder invloed van alcohol. Een andere wagen bleek niet geldig gekeurd, terwijl twee bestuurders een waarschuwing kregen omdat hun nummerplaat niet leesbaar was of de verlichting niet in orde bleek. Acht keer werd een verkeersinbreuk vastgesteld.

Een bromfiets van klasse B werd gestopt omwille van overdreven snelheid. De politie nam het voertuig in beslag. Tot slot leefde één iemand zijn opgelegde voorwaarden niet na. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio