Mila (5) en Lilly (8) perplex: proficiat....u bent de 250.000ste klant!

Print

Effe schrikken voor Mila, Lilly, Joke en Hilde. Links naast hen de nieuwe directeur Gert Paulussen. Foto: kma

Zandhoven - Mila (5) en Lilly (8) wilden zaterdag nog eens kijken of er een tof speelgoedje in kringwinkel De Cirkel te kopen viel. Dus trokken Joke Lenaerts uit Pulderbos en tante Hilde met de twee zusjes naar Massenhoven. Tot hun verbazing - Joke en Hilde kregen er zelfs eventjes de slappe lach van - bleken ze de 250.000ste klant te zijn in het vijfjarig bestaan van de kringwinkel in Massenhoven.

Zeven jaar geleden begon De Cirkel met een mobiele kringwinkeltent in alle Zandhovense deelgemeenten. Dat bleek een succes. Vijf jaar geleden ging aan de Liersebaan 131 dan de volwaardige kringwinkel open in een voormalige aardappelhandel.

De voorbije jaren brachten de inwoners van Groot-Zandhoven 1,34 miljoen kilo goederen aan. De medewerkers openden 60.000 keer hun poort voor mensen die goederen kwamen afleveren, en iets minder dan 200.000 keer rekenden klanten hun koopwaar af aan de kassa. Goed voor 125 klanten per dag, en 250.000 in de totaliteit.

Schepenen Mieke Maes en Steven Van Staeyen en Paula Henderickx verwelkomden samen met Gert Paulussen - de nieuwe directeur van De Cirkel - Mila, Lilly, Joke en Hilde. "De kindjes wilden nog eens naar de kringwinkel", vertelde Joke. Naast de bloemen, kregen ze ook een waardebon om te shoppen in de kringwinkel, dus Mila en Lilly konden hun gangen gaan. Bovendien kreeg iedereen ter gelegenheid van de vijfde verjaardag nog 5% korting en een drankbon voor een consumptie in de tent.

Kringwinkel De Cirkel is een onderdeel van vzw De Enter, een erkend maatwerkbedrijf die kansen geeft aan mensen, maar dus ook aan gebruikte spulletjes. Ook in Brecht, Wuustwezel en Malle zijn er vestigingsplaatsen.  

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio