© BFM

Brand in magazijn vol renovatiemateriaal zorgt voor aanzienlijke schade

Er woedde vrijdagavond een brand in een magazijn aan de Brasschaatsesteenweg. Dat zorgde voor aanzienlijke schade binnen. Een kortsluiting in één van de bestelwagens lag mogelijk aan de basis van de brand.

De brand ontstond rond 23 uur in een bestelwagen. “Die stond al van 17 uur binnen, pas zes uur later is de brand ontstaan”, vertelt zaakvoerder Bob Winkeler een dag na de feiten. “We hebben er het raden naar hoe dat is kunnen gebeuren. Hoe dan ook zijn we al een hele dag in de weer om alles op te ruimen.”

De brandweer van brandweer Zone Rand kwam ter plaatse om het vuur te blussen. “Alles bij elkaar waren onze ploegen daar toch zo’n vier uur mee bezig”, legt brandweerman Jan Van Roey uit. “We konden overslag op andere voertuigen of het opgeslagen materiaal gelukkig voorkomen.”

“De oorzaak van de brand is inderdaad nog onbekend en wordt verder onderzocht”, aldus Patrick De Smedt van politiezone Grens. “Er is op dit moment geen aanleiding om uit te gaan van kwaad opzet.”

De brand in het magazijn zorgde voor aanzienlijk schade. “Alles binnen is zwartgeblakerd”, sakkert Winkeler. “We gaan er in ieder geval alles aan doen om de hinder voor onze klanten te beperken.”

© BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio