© kvr

Regenwater loopt binnen in sporthal van Heist-op-den-Berg, ook op andere plaatsen overlast

De regengolf die vrijdagnacht en zaterdagochtend over het land trok, zorgde hier en daar voor beperkte wateroverlast in de regio. Vooral in Nijlen en Heist-op-den-Berg had de brandweer werk.

Kristof Van Rompaey

Bij de Sporthal in de Lostraat in Heist-op-den-Berg konden de afvoeren op het dak de regen even niet meer aan. Een stuk van de eerste verdieping kwam onder water te staan en het liep zelfs via de trap naar beneden. Na de interventie druppelde er nog op verschillende plaatsen water naar binnen. Dat werd opgevangen in emmers. De geplande activiteiten, waaronder het springfeest van Turnkring Arduas, vonden gewoon plaats.

Voor het overige bleef het aantal meldingen van wateroverlast beperkt. De brandweer rukte wel uit naar de Hooiendonkstraat in Nijlen, waar een woning te kampen had met wateroverlast. Ook aan de Putsesteenweg in Koningshooikt (Lier) was er een melding van overlast. Aan de Nieuwe Bevelsesteenweg in Nijlen liep een kelder onder water. Aan de Isschotweg in Itegem stond er een grote plas op de rijbaan omdat de putjes van de riolering de toevloed van water niet konden slikken. Ook aan de Herentalsesteenweg in Heist was er zaterdagochtend een melding van wateroverlast.

© kvrMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio