DISCUSSIE. Een nucleair incident… ben jij er nog bang voor?

Foto: Photo News

DISCUSSIE. Een nucleair incident… ben jij er nog bang voor?

Print

De HBO-tv-reeks over Tsjernobyl brengt het grootste nucleaire incident uit de geschiedenis plots weer onder de aandacht. Antwerpen leeft in de schaduw van een kerncentrale en ook in de Kempen wordt met nucleair materiaal gewerkt. Speelt het veiligheidsaspect in de kernenergie bij jou nog mee?

Meer dan 33 jaar na de kernramp komen er nog steeds ‘Tsjernobylkinderen’ naar ons land. Zo zijn Luc en Ingrid uit Zwijndrecht hecht bevriend geraakt met Youliya, Ze was acht toen ze de eerste keer naar Vlaanderen kwam.

Youliya werd tien jaar na de ramp geboren, toch ondervindt ze nog steeds de gevolgen. Ze kampt met schildklierproblemen en recupereert veel trager. Haar immuunsysteem is minder sterk. Youliya’s toestand geeft aan dat een nucleair incident lange tijd, zelfs decennia, kan nawerken.

Ben jij van mening dat alle nucleaire activiteiten in ons land risicovrij zijn? Of is de vrees voor een incident toch nog aanwezig. Speelt dit mee in jouw algemene mening over kernenergie? Of weegt het economische of zelfs het milieuaspect door?

Discussieer mee via onderstaand invulformulier. Een aantal reacties wordt gebundeld in Gazet van Antwerpen van maandag 17 juni.

Nu in het nieuws