Aangeboden door Efteling

© Efteling

10 redenen waarom je blijft terugkomen naar de Efteling

Kiezen is verliezen, zegt men soms. En dat bleek nog maar eens bij het schrijven van dit artikel. Want het is geen enkel probleem om 20, 30 of zelfs 40 redenen op te sommen waarom je de Efteling nooit beu wordt. Hier zijn, in willekeurige volgorde, 10 attracties en bezienswaardigheden die je keer op keer terug naar Kaatsheuvel lokken.

Mediahuis Brand Studio

1. Drie betoverende tours in Symbolica

Symbolica, de grootste Efteling-attractie ooit, is een magische darkride voor het hele gezin doorheen een betoverd paleis waar de fantasie tot leven komt. Via onzichtbare sporen voeren de karretjes je langs het Observatorium, het Botanicum en de Koninklijke Champagnevoorraad naar de apotheose in de Koningszaal. Tovernar Pardoes laat je trouwens kiezen uit drie tours – de Heldentour, de Schattentour of de Muziektour – zodat elk bezoek een verrassing wordt.

2. Twee volle dagen genieten

Overnacht je in een van de hotelkamers, appartementen of vakantiewoningen rondom de Efteling, dan kan je niet één, maar twee dagen met het gezin of met vrienden genieten van magische momenten in het park. Een sprookjessuite in het Efteling Hotel, een sfeervol Dorpshuys in vakantiepark Bosrijk of slapen tussen de bomen in vakantiepark Loonsche Land? Het kan allemaal, en dankzij de last-minute deals zelfs extra voordelig. Haast je, voor het te laat is!

3. De eeuwige magie van het Sprookjesbos

Klein Duimpje, Roodkapje, Hans en Grietje, De Wolf en de zeven Geitjes, … het zijn stuk voor stuk sprookjes die in ons collectieve geheugen gegrift zijn. En als je samen met je kinderen door het betoverde Sprookjesbos wandelt, en je ogen en oren de kost geeft, heb je niet veel verbeelding nodig om te geloven dat sprookjes echt bestaan.

4. Baron 1898: vooraan of achteraan?

Baron Hooghmoed vindt op een dag goud in een grot, en gaat op zoek naar kompels om het te delven. Maar de witte wieven die het goud bewaken doen er alles aan om dit te verhinderen en saboteren de mijnschacht. Een spannend gegeven voor een bloedstollende duikachtbaan, alleen voor dappere zielen. Echte durvers kunnen zich zelfs drie keer aan de attractie wagen: eerst achteraan, dan in het midden en om het af te maken vanop de eerste rij.

5. Lekker eten, telkens weer anders

Van al dat stappen en spelen begint je maag te grollen. Maar er zijn in het park meer dan genoeg gelegenheden om die grote of kleine hongertjes te stillen met kraakverse gerechten. Van typische Nederlandse specialiteiten als poffertjes of pannenkoeken tot een krokante pizza of een sappige burger met frietjes. Benieuwd wat er zoal te smikkelen valt, en waar deze eetgelegenheden zich bevinden? Dit handige restaurantoverzicht brengt je alvast het water in de mond.

6. Swingend Negen Pleinen Festijn

Wil je in juli en augustus nog wat langer in het pretpark rondwandelen? Kom dan op vrijdag- of zaterdagavond naar het Negen Pleinen Festijn. Die dagen is de Efteling liefst tot 23.00 uur open, wat je tijd geeft voor een ritje in het donker in je favoriete achtbaan. Sensatie gegarandeerd! Daarnaast kan je op negen wonderlijke pleinen in een unieke sfeer genieten van topentertainment – straattheater, voorleesmomenten, een meezingfestijn, … en proeven van zomerse lekkernijen. Je valt van de ene verrassing in de andere.

7. Joris en de Draak: water en vuur

In een dubbele houten achtbaan ga je samen met je vrienden de strijd aan met de reusachtige draak die het koninkrijk tiranniseert. Kies voor water of vuur, waarna een helse rit zal bepalen welk van beide natuurelementen er het snelst in slaagt om het monster te verslaan. Een achtbaan is sowieso kicken, en het race-element zorgt keer op keer voor een extra dimensie.

8. Eindeloze pret met Holle Bolle Gijs

De hoofdpersoon in het oude Nederlandse kinderversje Holle Bolle Gijs heeft altijd honger, hoeveel hij ook naar binnen speelt. En daar maakt de Efteling al sinds 1959 handig gebruik van, door het thema te integreren in zijn vuilbakken die om eten roepen. Zodra je afval in zijn mond stopt, dat met een luchtzuigsysteem afgevoerd wordt, laat Gijs een boer of een scheet of knalt er een kanonskogel. Dolle pret voor kinderen én een proper park, wat wil je nog meer?

9. Op de foto met Pardoes & co

Pardoes, de tovernar van planeet Symbolica, wandelt elke dag even goedgeluimd rond in het park. En net als Pardijn en de bewoners van het Sprookjesbos gaat hij maar wat graag met jouw kroost op de foto of de selfie. Een geweldig aandenken aan een heerlijk dagje uit.

10. Aquanura: waterballet dat blijft boeien

Met meer dan 200 fonteinen en 900 lampen in en rond de vijver is Aquanura de grootste watershow van Europa. 12 minuten lang word je getrakteerd op een verbluffend spektakel, op de tonen van sprookjesachtige muziek. Er bestaat zelfs een danceversie van de show, gemaakt in samenwerking met DJ Tiësto, die te zien is tijdens het Negen Pleinen Festijn. De perfecte afsluiter van een dagje Efteling.