© Robin Fasseur

Al meer dan 1.000 euro ingezameld om Brechtse Volkstuintjes te redden

De crowdfunding-actie om de Brechtse Volkstuintjes te redden, slaat aan. Twee dagen nadat het artikel in onze krant verscheen, staat de teller al op 1.085 euro. Bernard Somville, de bezieler en drijvende kracht achter de tuintjes, moet 7.500 euro schadevergoedingen betalen aan Infrabel en zijn buurman na een brand twee jaar geleden.

LEES OOK: Advocaat start zelf inzameling voor cliënt die geruïneerd dreigt te worden na brand

Wat ooit braakliggend niemandsland in Brecht was, toverde Bernard Somville vijf jaar geleden om tot achttien tuinen en negen kleine tuintjes, onder meer voor kinderen. Voor de kinderen zijn er ook een speeltuin en een speelhut, waar ze kunnen schuilen als het regent. Bernard creëerde er ook een dierenbos, waar gedumpte kippen, eenden, ganzen en duiven een nieuwe thuis kregen.

Na brand twee jaar geleden dreigt Somville 7.500 euro schadevergoedingen te moeten betalen. Een bedrag die de gepensioneerde man nooit kan betalen. Daarom zette zijn advocaat, mr. Koen De Backer, de crowdfunding op voor zijn cliënt. “Hij dreigt hierdoor eigenlijk in de armoede terecht te komen. Dat heeft me diep geraakt. Als advocaat kan ik weinig voor hem doen, maar ik wil hem natuurlijk wel helpen om uit de miserie te geraken.”

Storten kan nog steeds op de GoFundMe-pagina van Bernard Somville.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio