Dubbel feest voor honderdjarige GVA-fan Mariette Cassiers

Foto: JAA

Dubbel feest voor honderdjarige GVA-fan Mariette Cassiers

Print
Wijnegem -

Mariette Cassiers werd honderd jaar en dat werd gevierd door de grote familie in de tuin en met een bezoek van burgemeester Ivo Wynants in woonzorgcentrum Molenheide.

Mariette Cassiers was 65 jaar getrouwd met Dries Craeynest. Die naam doet bij oudere lezers vast nog een belletje rinkelen. Craeynest was een gewaardeerd journalist, die het tot adjunct-hoofdredacteur schopte bij Gazet Van Antwerpen. Dat zou hij blijven tot 1983.

Hij overleed zes jaar geleden. Mariette, kranige moeder van vijf dochters en gezegend met 26 kleinkinderen en 49 achterkleinkinderen, groeide op in de Antwerpse wijk Seefhoek in de Potgieterstraat. In 1954 verhuisde ze met haar echtgenoot naar Schilde. Sinds 2013 woont ze in WZC Molenheide in Wijnegem.

Wie haar kent, waardeert Mariettes positieve ingesteldheid, doorzettingsvermogen en veerkracht wanneer het eens tegenzit. Mariette liet ook vroeger al geen gelegenheid voorbijgaan om te feesten en dus mocht ook haar eigen honderdste verjaardag niet onopgemerkt blijven.

In de mooie tuin van de Don Boscoschool in Wijnegem vond een groot feest met 120 familieleden plaats en een dag later werden ook alle tachtig andere bewoners in Molenheide getrakteerd met cava en taart. Een mooie traktatie van de gemeente Wijnegem. Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) kwam trouwens persoonlijk langs om de eeuweling te feliciteren en in de bloemen te zetten. En haar ogen mogen dan wel wat achteruitgegaan zijn, Mariette leest nog elke dag trouw de Gazet Van Antwerpen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio