© rr

“Wielgooier” Nathan Van Hooydonck excuseert zich voor bizarre ruzie met mecanicien van neutrale wagen

Een opmerkelijk beeld op 20 kilometer van de eindmeet donderdag in de tweede etappe van de Baloise Belgium Tour. Nathan Van Hooydonck, aan de slag met de nationale selectie, reed lek in de kopgroep en riep om een nieuw achterwiel. Hij kreeg het echter aan de stok met de mecanicien van de neutrale wagen en die weigerde hem een wiel te geven. Beide ruziemakers kregen van de UCI een officiële waarschuwing, Van Hooydonck biedt vandaag openlijk zijn excuses aan.

“Van Hooydonck zou voorbij gereden zijn door de neutrale wagen toen hij achteraan lek reed. Hij had dan al zijn hand opgestoken en zo gevraagd hebben om assistentie. Daarop maakte hij zich boos en kreeg hij plots geen wiel meer omdat hij de mensen van de neutrale wagen verbaal had aangevallen”, verduidelijkte bondscoach Rik Verbrugghe.

Op de televisiebeelden is ook te zien dat de renner zijn wiel tegen de bumper van de wagen gooit. In het communiqué dat de wedstrijdjury na de wedstrijd verspreidde wordt melding gemaakt van een officiële waarschuwing voor Van Hooydonck en voor mecanicien Ivan van de Steene. Dit wegens “incorrect gedrag dat schadelijke is voor het imago van de wielersport”. Allebei komen ze er dus vanaf met een tikje op de vingers.

“Domme dingen gezegd in heetst van de strijd”

“Even de context schetsen waarom ik met mijn wiel gooide”, zette de renner vandaag op Twitter. “Ik reed in het midden van de weg (op een platte band) toen de neutrale wagen me voorbij reed. Ik riep dat ze moesten stoppen maar ze negeerden mij. Plots, na 300 meter, stopten ze. Omdat ik gefrustreerd was nadat ze mij hadden genegeerd en omdat ik tijd aan het verliezen was, zei ik in het heetst van de strijd enkele domme dingen en gooide ik met mijn wiel. Ik wil oprecht mijn escuses aanbieden aan alle betrokkenen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws