Arjan Swinkels speelt seizoen langer bij KV Mechelen

Foto: BELGA

Arjan Swinkels speelt seizoen langer bij KV Mechelen

Print

Arjan Swinkels voetbalt ook volgend seizoen voor KV Mechelen. De 34-jarige Nederlander was deze maand einde contract, maar bereikte donderdagavond een akkoord met de club over een verlenging met één seizoen.

Nog voor de promotie liet Swinkels verstaan dat hij graag Achter de Kazerne bleef voetballen. De onderhandelingen sleepten enige tijd aan, maar nu bereikten beide partijen toch een overeenkomst. De centrumverdediger deed een financiële inspanning om zijn lot nog een jaar langer aan KV te verbinden. In welke competitie Swinkels met Malinwa aantreedt, zal de komende weken blijken. “We gaan uit van 1A, maar als je in het slechtste geval toch opnieuw in 1B zou spelen, dan zal die warmte en dat gevulde stadion er toch gewoon weer zijn”, reageerde hij kort op de website van KV. “Uiteindelijk voetbal je niet alleen voor jezelf op dat veld, maar wil je spelen in een omgeving die voetbal uitademt. Dat is hier altijd het geval.”

Swinkels kwam vorige zomer na twee seizoenen bij Beerschot Wilrijk de Mechelse achterhoede versterken. De routinier veroverde meteen een basisplaats en stond die niet meer af. Hij speelde in totaal 36 wedstrijden, goed voor 3.228 minuten. Geen enkele KV-speler deed beter.

Ouattara naar Lille

Naar Abou Ouattara hoeven de fans van KV Mechelen niet meer te zoeken. De 19-jarige Burkinese winger werd het voorbije half jaar verhuurd aan het Franse Lille en de Ligue 1-club lichtte intussen de aankoopoptie. Ouattara, die één wedstrijd in actie kwam voor KV, hoopt nu door te breken in de eerste ploeg van Lille. Tot nu speelde hij er met de beloften.

Meer voetbalnieuws