Hele dag geen treinen tussen Sint-Niklaas en Temse door bliksem

Foto: bfs

Hele dag geen treinen tussen Sint-Niklaas en Temse door bliksem

Print
/ Sint-Niklaas -

Er kunnen de hele dag geen treinen rijden tussen Sint-Niklaas en Temse, zo waarschuwt spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Donderdagavond is de bliksem ingeslagen op technische apparatuur aan een overweg in Temse, met veel schade tot gevolg.

Technische ploegen van Infrabel zijn de schade ter hoogte van de Schoenstraat in Temse aan het herstellen. In afwachting rijden de hele vrijdag vervangbussen van de NMBS tussen Sint-Niklaas en Temse. Het gaat om een traject op de spoorlijn 54 van Sint-Niklaas naar Mechelen.

Tijdens het onweer dat in de loop van de donderdagavond over de streek trok was de bliksem ingeslagen op de elektriciteitscabine naast de overweg in de Schoenstraat in Temse. Daardoor ontstond er schade aan de bedrading. Een aantal kabels begon te smeulen waarna er een kortsluiting ontstond. Een ploeg van de lokale politie Temse/Kruibeke passeerde toevallig en kwam uit op een gesloten overweg die gesloten bleef. Toen plots slechts één van de slagbomen open ging en tegelijk het geluidssignaal in werking trad werd het al snel duidelijk dat er een storing was. Tegelijk werd ook opgemerkt dat er rook uit de cabine kwam. De brandweer werd verwittigd, maar moest niet blussen. De smeulende kabels waren uit zichzelf gedoofd. Techniekers van Infrabel moesten de aanzienlijke schade wel herstellen. Daardoor bleef de overweg -die vanuit de getroffen cabine aangestuurd wordt wel een hele tijd gesloten. Door de procedure die van kracht was mochten treinen de overweg enkel stapvoets passeren.

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio