Gps waarschuwt automobilisten voor lage-emissiezone

Automobilisten op de Singel rijden de lage-emissiezone binnen in Antwerpen. Foto: Jeroen Hanselaer

Gps waarschuwt automobilisten voor lage-emissiezone

Print
Antwerpen -

Automobilisten met Coyote-toestellen en op de iCoyote-applicatie krijgen vanaf nu een waarschuwing als ze de Antwerpse lage-emissiezone (LEZ) binnenrijden. Ze worden aangeraden om te controleren of hun wagen voldoet aan de toegangsvoorwaarden.

Coyote Systems Benelux, dat gps-toestellen en mobiliteitsdiensten aanbiedt, maakt gebruik van het open databeleid van de stad Antwerpen waarin de geografische data zit van de LEZ. Automobilisten die beschikken over zo’n toestel of applicatie krijgen nu een melding als ze deze zone inrijden. Chauffeurs worden in hun eigen taal aangemoedigd om de website www.slimnaarantwerpen.be/LEZ te bezoeken en indien nodig hun wagen te registreren.

“Wij dragen al enkele jaren bij aan de ontwikkeling van projecten die de verkeersveiligheid en de leefomgeving verbeteren”, zegt Coyote-manager Vincent Hébert. “Zo worden de 1,5 miljoen leden van onze Coyote Community bijvoorbeeld momenteel al in real time systematisch door de politie op de hoogte gebracht wanneer er een smogalarm geldt in België. We zijn dan ook blij met dit nieuwe project waarbij we onze leden helpen herinneren aan de regels van de LEZ.”

Antwerps leefmilieuschepen Tom Meeuws (sp.a) en mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA) zien voordelen voor de bezoekers en de inwoners. “De automobilisten krijgen tijdig de juiste informatie en vermijden daardoor een boete. En bij de inwoners passeren er minder vervuilende auto’s”, zegt Kennis.

www.slimnaarantwerpen.be/LEZ

DE TEST