Schutter Brederodestraat blijft nog zeker twee maanden langer in de cel

Foto: BELGA

Schutter Brederodestraat blijft nog zeker twee maanden langer in de cel

Print
Antwerpen -

Mehmet Y. (62), de Koerdische man die begin februari drie mensen neerschoot in de Antwerpse Brederodestraat, blijft nog zeker twee maanden in de cel. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen donderdag beslist. De zestiger gaat niet in beroep tegen die beslissing.

Mehmet Y. zat op 2 februari koffie te drinken in een café tegenover het restaurant van zijn zoon. Hij zag hoe de Turkse neven Emre (28) en Ozan Sogutlu (21) een verkeersbord door het raam gooiden. De zestiger pakte zijn wapen en opende het vuur op de twee mannen.

Ook zijn zoon Nihat (32) liet zich niet onbetuigd: hij kwam met een vleestang uit het restaurant gelopen en begon er de neven mee te slaan. Toen een 26-jarige getuige de neven te hulp schoot, werd ook hij door de vader neer gekogeld. De neef van 28 bezweek nog dezelfde dag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De twee andere mannen raakten zwaargewond.

Mehmet Y. verklaarde dat hij de slachtoffers niet wilde doden en dat hij hen enkel in de benen wilde schieten. Hij en zijn zoon werden aangehouden voor moord en moordpoging. Nihat Y. mocht eind maart de gevangenis verlaten met een enkelband en zit zijn voorhechtenis thuis uit.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio