Aurubis houdt investering van 100 miljoen euro in Olen voor bekeken

Bij Aurubus in Olen wordt koper gerecycleerd. Foto: BERT DE DEKEN

Aurubis houdt investering van 100 miljoen euro in Olen voor bekeken

Print
Olen -

De Duitse metaalverwerker Aurubis zet de investering van 100 miljoen euro in het Kempense Olen stop. Dat heeft het concern bekendgemaakt. De kosten lopen te hoog op, zo luidt de uitleg.

Aurubis kondigde in 2017 een investering aan van 320 miljoen euro in een nieuw productieproces. Daarvan gaat het grootste deel naar een fabriek in Hamburg, en zowat een derde of 100 miljoen euro was bestemd voor Olen, waar koper wordt gerecycleerd. De investering in Olen zou ongeveer 60 banen hebben opgeleverd.

Maar de investering van 320 miljoen euro wordt stopgezet, besliste de raad van bestuur gisteren/woensdag. De investeringen blijken te hoog op te lopen en het project wordt niet meer als kostenefficiënt beschouwd.

Aurubis-woordvoerder Malte Blombach bevestigt de stopzetting van het investeringsproject. “Maar dat betekent niet dat er geen andere investeringen meer komen in Olen”, aldus nog de woordvoerder.

Nog geen maand geleden maakte Aurubis bekend dat het het Belgisch-Spaans recyclagebedrijf Metallo overneemt, met een site in Beerse. Ook daar wordt onder meer koper gerecycleerd.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio