Mode

Zo worden pumps van Dior gemaakt

Print
:

Wie een paar pumps van Dior in huis wil halen, moet daarvoor diep in de buidel tasten. Een video van het luxehuis laat nu zien hoe dat precies komt. Zo duurt het maar liefst negen uur om één paar pumps van het iconische model J’Adior te produceren.

750 euro. Dat is de gemiddelde kostprijs van een paar pumps van het iconische model J’Adior. Een beetje prijzig voor de doorsneeconsument, maar niettemin razend populair. In een korte productievideo toont het luxebedrijf hoe een dergelijke pump tot stand komt en daar blijkt flink wat handwerk aan te pas te komen.

Zo duurt het maar liefst negen uur om een paar pumps te produceren. Hoewel de schoenen uit één stuk stof gemaakt worden, zijn er in totaal wel 230.000 borduursteken voor nodig om de schoenen te fabriceren. Daarbij is de uitzonderlijke expertise van de petites maines, de vakmensen die achter de schermen al het maatwerk voor hun rekening nemen, onmisbaar.

“Menselijk maatwerk is onvervangbaar”, zei Christian Dior ooit zelf. “Handen creëren iets wat een machine nooit kan evenaren: poëzie en leven.”

NIET TE MISSEN