Opnieuw jongeren gezocht om in zomer 2020 in geboortedorp Zandhovense pastoor in Colombia te gaan helpen

De jongeren van Colomb18 vorige zomer voor hun afreis. Foto: kma

Opnieuw jongeren gezocht om in zomer 2020 in geboortedorp Zandhovense pastoor in Colombia te gaan helpen

Print
Zandhoven - Colomb18 krijgt een vervolg volgend jaar. Vrijdag 14 juni organiseert de Zandhovense pastoor Alvi met Colombiaanse roots samen met de jongeren van het Zandhovens project een infovergadering om opnieuw jongvolwassenen warm te maken om volgende zomer in 2020 vrijwilligerswerk te gaan doen in zijn door de voorbije burgeroorlog zwaar getroffen geboortedorp Villarica.

Het is al bijna een jaar geleden dat een dertigtal Zandhovense jongeren naar Colombia trok om er te gaan helpen in het rusthuis en de school van het geboortedorp van de Zandhovense pastoor Alvi Vasquez. Omdat er in het tijdens de burgeroorlog door de FARC zwaar getroffen Villarica nog veel werk te verzetten valt, is het de bedoeling om in de zomer van 2020 terug te gaan. 
“Vrijdag 14 juni om 20u organiseren we daarom een infoavond in De Griffel in de Dorpsstraat 37 in Pulle voor iedereen die interesse heeft om eventueel mee te gaan”, vertelt Sofie Ghielens, een van de coördinatoren. “Colomb20 zou normaal de periode half juli-half augustus 2020 bestrijken. Wie mee wil, moet op het moment van het vertrek meerderjarig zijn. Ervaring in vrijwilligers- of jeugdwerk is een pluspunt. Met het oog op nog meer integratie met de lokale bevolking en een duurzaam effect van ons werk, willen we een aantal zaken anders aanpakken.” 

Vorig jaar speelden de Zandhovense jongeren zelfs een voetbalmatch België-Colombia in Villarica, waar er ook heel bijzonder twee gehuchten Hoog-België en Laag-België zijn. De Colombiaanse kinderen kregen onder meer Engelse les en de Zandhovense vrijwilligers bouwden een luifel aan het rusthuis.

In België werden ze zelfs door de ambassadeur ontvangen voor hun geleverde inzet.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio